Fysiotherapie

Heb je last van je rug of bekken(bodem)? Fysiotherapie of oefentherapie tijdens of na je zwangerschap kan helpen!

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een afspraak in te plannen voor een intake fysiotherapie. Indien er meer duidelijk is over een vervanger dan wordt dit vermeld op de website.

Door veel veranderingen in het lichaam tijdens de zwangerschap kan rug of bekkenklachten ontwikkelen. Soms ontstaan de klachten tijdens de zwangerschap, maar je kan ook klachten krijgen na de bevalling. In beide gevallen is de balans tussen belasting en belastbaarheid verstoord. Een logische reactie van het lichaam is om andere spieren meer aan te spannen (te compenseren). Hierdoor kunnen ook andere klachten ontstaan zoals urineverlies, pijn in het bekkenbodemgebied en bil- of stuitpijn. Vaak wordt gedacht dat dit bij een zwangerschap hoort of dat deze klachten normaal zijn na een bevalling. Deze klachten zijn echter geen standaard zwangerschapskwaaltjes !

Het is belangrijk om niet (verder) in een vicieuze cirkel te komen waarbij je steeds meer klachten ontwikkelt. Fysiotherapie of oefentherapie rondom de zwangerschap biedt hiervoor uitkomst. Tijdens een consult bespreken we jouw klacht of vraag en kijken dan samen hoe we je kunnen helpen.
Dit kan een behandeltraject zijn, maar wie weet ben je met alleen uitleg en wat tips al geholpen! Indien nodig zullen we je altijd verwijzen naar een collega of specialist.

fysiotherapie rondom zwangerschap

Diastase

Een bekend verschijnsel na je zwangerschap is een diastase. Dit is een wijking van de rechte buikspieren. Alle vrouwen hebben direct na de bevalling in meer of mindere mate een diastase. Deze vermindert bij de meeste dames gedurende de eerste zes maanden na je bevalling vanzelf. Oefeningen gericht op je ademhaling en stabiliteit van je romp hierbij. Wil je meer informatie over diastase en de “do’s and don’ts” weten. Maak dan snel een afspraak !

Voorkom klachten!

Het beste is natuurlijk om klachten te voorkomen. Je ben dan ook van harte welkom als je nog geen klachten hebt maar wel vragen over bijvoorbeeld je houding, oefeningen of sporten.

Met liefde Utrecht heeft geen contract met verzekaars. Je nota wordt vaak wel (gedeeltelijk) vergoed. Lees hier meer over de tarieven en vergoeding.


Wil je meer informatie neem dan contact op.