Slaaptherapie voor volwassene

Heb je problemen met (door)slapen of word je niet uitgerust wakker? Dan is slaaptherapie iets voor jou. Juist als volwassene kan je jezelf weer leren slapen.slaaptherapie

Slapeloosheid is een veelvoorkomende klacht waarbij je moeilijk in slaap raakt of kunt doorslapen. We spreken van slapeloosheid als je gedurende drie maanden minstens drie nachten per week de slaap niet kunt vatten. En dat ondanks voldoende slaapgelegenheid.

Slaapbehoefte is persoons- en leeftijdsgebonden. Ook de mate van activiteit tijdens de dag speelt een rol. De kwaliteit van de slaap speelt een grotere rol dan de kwantiteit. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld beter 7 uur goed (diep) kan slapen dan 10 uur licht slapen waarbij je alsmaar ligt te woelen in bed

Bij slaaptherapie pak je mogelijke onderliggende problemen aan. Samen met de Daniella ga je enerzijds op zoek naar een mogelijke oorzaak en behandel je deze (via gesprek, oefeningen, het bekijken van je gedachten,…)

Anderzijds leer je concreet wat te doen bij slaapproblemen. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van ontspanningsoefeningen.

Meer weten? Maak dan een afspraak met onze slaaptherapeute Daniella Timmermans

Is je kindje de oorzaak van jouw slaapproblemen? Ook slaaptherapie bij kinderen is mogelijk!

Meer weten over de tarieven en vergoeding. Klik dan hier.