Slaaptherapie voor kinderen

Kinderslaapoefentherapie: Voor kinderen met slaapproblemen (en hun ouders)

slaaptherapie

Heeft je kind of baby moeite met inslapen, doorslapen, wordt het veel te vroeg wakker of combinaties hiervan? Slecht slapen bij kinderen komt veel voor. Kinderen kunnen slaapritmeproblemen hebben, moeilijk inslapen, ’s nachts steeds aan het ouderlijk bed staan, angstig zijn of nachtmerries hebben. Ook baby’s kunnen in de tijd slaapproblemen ontwikkelen. Slaaptherapie kan hierbij helpen.

Kinderhersenen zijn continu in ontwikkeling. Mede hierdoor slapen kinderen méér en op andere tijden dan volwassenen. Niet ieder kind slaapt in hetzelfde ritme als een leeftijdsgenoot, maar essentieel is dat er aan de slaapbehoefte in uren is voldaan.

Nadelige gevolgen van een slechte nachtrust bij kinderen kunnen zijn: vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen, opvliegendheid, ongeremdheid, concentratieproblemen, verminderde weerstand en hoofdpijn. Neem deze signalen serieus, want de onderliggende factor kan een slaapprobleem zijn.

Een gespecialiseerd slaapoefentherapeute kijkt naar de oorzaak van het slaapprobleem en zoekt samen met ouders (en kind) naar een oplossing.
Een gezonde nachtrust geeft rust en ontspanning voor kind én ouders!

Herken je de signalen van slaapproblemen bij je baby of kindje. Maak dan een afspraak met Daniella Timmermans voor slaaptherapie en ga samen aan de slag! Heb je als volwassene slaapproblemen, ook dan kan ze je helpen!

Wij hebben gevraagd om met ons mee te kijken naar het slaappatroon van ons zoontje, omdat hij erg weinig/ kort en onrustig sliep. Door de (digitale) gesprekken en handvaten die wij mee kregen hebben we nu gelukkig een mannetje dat zijn eigen slaapritme heeft gevonden en een stuk rustiger/ langer kan slapen. Het gaf mij elke keer weer moed als we een sessie hadden gehad, want het was niet gemakkelijk met zo weinig slaap (voor hem en ons). Ik kan haar van harte aanbevelen als slaapcoach! Review februari 2021 L.M

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden tot vergoeding. Klik dan hier.