Sporten tijdens je zwangerschap

sporten zwangerschap

Ben jij gek op sporten? En wil je dit graag blijven doen tijdens je zwangerschap? Goed idee! Of wil je tijdens je zwangerschap juist beginnen met sporten. Ook een goed idee!

Sporten tijdens je zwangerschap: Alleen maar voordelen

 • Voorkomt klachten aan rug en bekken
 • Goed voor de ontwikkeling van je baby omdat de placenta beter doorbloed is.
 • Bevallingen zijn vaak sneller en korter
 • Herstel sneller na je bevalling

Training tijdens je zwangerschap is dus goed voor jou en je kindje! Ook ontmoet je natuurlijk andere zwangere dames en is het dus ook gewoon gezellig om te sporten.

Maar welke oefeningen kun je beter wel of beter niet doen? Dat zijn belangrijke vragen. Onze lessen worden gegeven door Monique en Zeynep zij zijn fysiotherapeute en hebben veel ervaring in het trainen van zwangere dames. Ook als je lichamelijke klachten hebt ben je van harte welkom in onze lessen!

Waarom kiezen voor Met liefde?

 • Kleine groepen dus altijd persoonlijke aandacht!
 • Alle trainingen worden gegeven door een fysio- of oefentherapeut mét ervaring op het gebied van zwangerschap en bevallingen. Hierdoor kan je ook trainen als je lichamelijke klachten hebt en is het makkelijk om een individueel consult in te plannen indien nodig.
 • In de wintermaanden sporten we binnen.
 • Lekker weer in de zomermaanden? Dan sporten we lekker buiten!
 • Afwisselende trainingen waarbij je veel leert over optimaal gebruik van je ademhaling en je bekkenbodemspieren.
 • Een goede houding bij het uitvoeren van de oefeningen vinden wij enorm belangrijk. Dit voorkomt blessures!

Heel blij dat ik door een vriendinnetje Met Liefde getipt heb gekregen. Ik vond het erg fijn om in een klein groepje onder professionele begeleiding lekker te kunnen blijven sporten tijdens m’n zwangerschap. Die lessen zijn zo goed bevallen dat ik ook na de geboorte van mijn dochter door ben gegaan bij Met Liefde en samen met mijn dochter heb gesport en de babymassage cursus heb gevolgd. Monique en Zeynep zijn echt toppers! Review oktober 2023

Superfijn mijn wekelijkse sportuurtje! Ik voel me altijd helemaal voldaan de rest van de dag.
Fijne, professionele begeleiding en nuttige oefeningen om weer back-in-shape te komen na mijn zwangerschap.
Review december 2020 E. van LSmall group training

Een populaire term, maar wel heel belangrijk: Alleen in een kleine groep krijg je de aandacht die je verdient! Doordat je met maximaal vijf andere dames aan het sporten ben kunnen alle oefeningen gecorrigeerd of aangepast worden. Super belangrijk want het verkeerd uitvoeren van oefeningen geeft blessures. Tijdens de training komen alle spiergroepen aan bod waarbij het accent ligt op de juist houding en uitvoering van de oefeningen. Natuurlijk letten we ook op het juist gebruiken van de buik en bekkenbodemspieren.

Hoe ziet een training bij Met liefde eruit!?

De training duurt een uur, waarbij ongeveer 50 min actief en 10 min warming up / coolingdown en ontspanningsoefeningen. De lessen zijn elke week anders waarbij ieder op z’n eigen niveau lekker actief bezig kan zijn!

Na de warming-up volgt een stuk krachttraining dit bestaat o.a. uit;

 • oefeningen met een dynaband of gewichten
 • oefeningen met je eigen lichaamsgewicht
 • circuittraining / parcoursje
 • oefeningen op een matje
 • … en andere creatieve oefen ideeën!

Aandacht voor je bekkenbodem, je houding tijdens de oefeningen en correct gebruik van je ademhaling is erg belangrijk tijdens het uitvoeren van oefeningen. Soms wordt hier echt een moment voor genomen voor wat extra uitleg, maar altijd zit het ook standaard in een oefening; een goede uitgangshouding versterkt het effect van de oefening en vermindert de kans op blessures!

Data en locatie

Data: Iedere maandagavond van 19.30 – 20.30 VOL
Iedere dinsdagavond van 19:30 – 20:30 (combi les met mama’s)


Locatie: Kanaalweg 86
Kosten: Strippenkaart 10 lessen € 135,- * (12 weken geldig)
Strippenkaart 5 lessen € 70,- * (6 weken geldig)
Wanneer: Vanaf ongeveer 18 weken zwangerschap.
Ook met lichamelijke klachten ben je welkom in onze les!

 • Lees in onze voorwaarden alles over de geldigheid van de strippenkaart. Niet al je lessen gebruikt en al bevallen? De strippenkaart is ook geldig voor de fit-mama lessen.

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven. Neem dan contact op!

Iets anders?

Zoek je toch iets anders? Kijk dan bij een heerlijke zwangerschapsmassage. Ook na je bevalling kan je bij ons terecht voor sportlessen of de cursus babymassage